Soalan Lazim

Ikuti langkah berikut untuk membeli langganan eHarakah:

  1. Beli langganan di eharakah.net.my atau klik di sini. Anda boleh juga membeli langganan melalui ejen eHarakah.
  2. Tunggu emel pengaktifan langganan.
  3. Log masuk akaun eHarakah
  4. Pilih edisi akhbar terkini di ruangan Active Resources.
  5. Klik Arkib untuk lihat edisi eHarakah yang lama.

Langganan akan diaktifkan dalam masa sekurang-kurangnya 1 hari bekerja dari tarikh pengesahan pembayaran. Anda akan menerima notifikasi di emel  sebaik sahaja pengaktifan dibuat.

Paparan Harakah ePaper (eHarakah) dilihat atau dibaca menggunakan browser di komputer atau telefon pintar seperti Firefox, Chrome, Edge, Safari dan sebagainya. 

Anda boleh setkan semula Katalaluan di sini. Seterusnya klik pautan Forgot Password? dan masukkan emel yang telah didaftarkan dan klik Reset Password.

Pembayaran boleh dibuat menggunakan 2 cara iaitu:

  1. Perbankan internet (FPX)
  2. Mesin deposit tunai (CDM) – perlu menghantar bukti pembayaran

Kupon diskaun merupakan kod khas yang diberikan kepada pelanggan sekiranya sebarang promosi diadakan. Setiap kupon memberikan sejumlah diskaun bagi setiap pembelian melalui online sama ada dalam bentuk % atau amaun ringgit.

Langganan yang telah tamat tempoh boleh diperbaharui dengan hanya membeli salah satu jenis langganan yang ditawarkan. Anda boleh juga menghubungi ejen eHarakah yang berdekatan untuk membuat pembelian. 

Sistem langganan eHarakah hanya membenarkan log masuk untuk seorang pengguna sahaja bagi satu-satu masa. Jika sekiranya akaun anda di log masuk ke dalam browser atau peranti atau pun alamat ip yang berbeza, sistem eHarakah akan menghantar emel pemberitahuan serta akaun anda akan disekat untuk beberapa minit sebagai langkah keselamatan untuk mencegah log masuk tanpa kebenaran pengguna. 
 
Untuk mengelakkan log masuk serentak ini dikesan, anda perlulah log keluar terlebih dahulu akaun langganan tersebut sebelum log masuk ke peranti atau browser yang lain. Sekiranya akaun langganan anda tidak juga boleh diakses, sila buang cache di browser (clear cache) dan tunggu beberapa minit sebelum log masuk semula.